Canabisul este o plantă compusă din tulpină, frunze și flori care produc canabinoide. Canabisul are foarte multe denumiri cum ar fi: marijuana, maria, iarbă, etc. Această plantă se împarte în trei mari categorii și anume: Sativa, Indica și Ruderalis.
Canabisul conține mai mult de 400 de compuși chimici, dar cei mai mulți dintre ei sunt în cantități foarte mici pentru a putea provoca efecte psihoactive. Canabinoidele care se găsesc în număr mare sunt cunoscute ca și THC, CBD, CBN, CBC și THCV, răspunzătoare pentru efectele psihoactive și medicale.

Cel mai activ și mai puternic canabinoid din canabis se numește tetrahidrocanabinol (THC). Nivelul de THC este genetic și nu poate fi schimbat de către cultivator. Cu toate acestea, prin încrucișări de tulpini diferite alese, se poate crește sau scade nivelul de THC. Prin urmare, se poate face un hibrid cu un nivel de THC ales.
Un alt compus puternic prezent în canabis se numește Cannabidiol (CBD). Pe cont propriu, nu are efect psihoactiv și este folosit în industria farmaceutică pe plan mondial.
Potențialul acestei plante pe plan medicinal (și nu numai) este recunoscut în întreaga lume.

Planta de canabis crește de obicei în regiunile cu temperatură caldă cum ar fi Asia, Africa, India și America. De asemenea, este cunoscută pentru numele său științific de marijuana care face parte din familia Cannabaceae. Canabisul are cu siguranță nenumărate proprietăți medicale. Încă din antichitate a fost folosită ca sedativ și analgezic.

Multe studii au demonstrat că canabisul în sine nu provoacă dependență.
Cu toate că această plantă a fost folosită de mii de ani în medicină, acest lucru a fost recunoscut abia din secolul 20, când Statele Unite ale Americii a început să o folosească ca medicament.
Persoanele cu glaucom au fost printre primii norocoși care au fost tratați cu canabis. Semințele și plantele pot fi utilizate pentru a reduce presiunea intraoculară și încetinirea proceselor care provoacă orbirea. De asemenea, este utilă în ameliorarea durerilor și a disconfortului.

Au urmat tratamentul cu canabis și persoanele bolnave de epilepsie, anorexie, atacuri de astm, cancer, scleroza multiplă, depresie, insomnie și SIDA.
Extrasele din canabis pot fi folosite de asemenea și pentru tratarea bolilor de piele.
Cu informațiile corecte, planta de canabis poate fi transformată într-un medicament eficient și minunat care salvează vieți!