Tatăl unei fetiţe de doi ani ce suferă de cancer în stadiu terminal este acuzat că i-a dat acesteia ulei de canabis, în încercarea de a-i uşura suferinţele.
În Australia, marijuana medicinală este interzisă, astfel tatăl a fost decăzut din drepturile părinteşti şi se confruntă cu acuzaţii de deţinere de droguri şi de administrare a acestora unui minor. Atunci când Rummer Rose, fiica lui Adam Koessler, a fost diagnosticată cu neuroblastom în stadiul IV, tatăl a început să-i suplimenteze tratamentul de chimioterapie cu doze de ulei de cannabis, având rezultate „uimitoare“. Totuşi, Adam este din Australia, ţară unde marijuana medicală este ilegală. Astfel, Adam a fost arestat pentru ceea ce a făcut. A fost eliberat după plata unei cauţiuni, dar totuşi se confruntă cu acuzaţii de deţinere a unui drog periculos şi pentru administrarea lui unui minor.
Situaţia tatălui din Australia a indignat mii de oameni de peste tot din lume, care au semnat o petiţie şi au strâns bani pentru a-l ajuta pe tatăl ce-şi creşte singur copilul.   

„Este un tată care face tot ce e posibil pentru a-şi salva fiica. Daţi-i drumul!“, scrie unul dintre cei 114.000 de susţinători ai lui Adam.
„Dacă legea stipulează că un om nu-i poate oferi fiicei sale, bolnave în stadiu terminal, ceva care să-i îmbunătăţească calitatea vieţii, atunci legea trebuie schimbată. Faptul că acest om a fost decăzut din drepturile părinteşti de un sistem ignorant mă dezgustă“, scrie un alt susţinător pe Change.org, petiţia online pentru Adam Koessler.   
În ajunul Crăciunului, Rumer a fost diagnosticată cu neuroblastom în stadiul IV, un cancer pediatric care se dezvoltă din celulele nervoase imature, explică Koessler, care a împărtăşit detaliile poveştii sale pe website-ul GoFundMe, pe care l-a înfiinţat să-şi ajute fetiţa.   

http://i65.tinypic.com/200tdgz.jpg
Adam Koessler și fiica lui, Rummer Rose

Medicii au propus 12 luni de chimioterapie, în timp ce tatăl şi mama fetiţei (care nu formează un cuplu) au început în paralel un tratament naturopat, mese fără gluten şi ulei de canabis, care se foloseşte în diverse locuri din lume, cu diverse rate de succes, pentru tratarea ulcerelor, migrenelor, dar şi cancerului şi epilepsiei.   

Deşi noţiunea de a trata copiii cu marijuana este foarte controversată, Koessler spune că uleiul a făcut minuni în cazul fiicei sale. „Rezultatele au fost uimitoare. Ceea ce am văzut la Rummer când i-am dat ulei de canabis a fost un miracol. Corpul ei slăbit de cancer a prins viaţă din nou, lui Rumer îmbunătăţindu-i-se calitatea vieţii aproape instantaneu. Culoarea i-a revenit în obraji, ochii au început, din nou, să-i strălucească. Am fost siguri că, după aceste îmbunătăţiri, recuperarea ei era posibilă“, declară Adam Koessler.