Mykayla Comstock este o fetiță din statul Oregon, care s-a luptat cu o formă agresivă de cancer ce nu îi trecuse dupa chimioterapie ci, din contră, i se acutizase. Mama ei a găsit instinctiv o soluție salvatoare, începând să îi dea fetiței marijuana.

https://i.postimg.cc/zGR8TMDN/Only-Six-Days-After-Starting-Cannabis-Oil-This-Little-Girls-Leuk.jpg

Mykayla Comstock este unul dintre cei peste 2.200 bolnavi de cancer și, totodată, unul dintre cei peste 50 de copii autorizați de statul american Oregon să includă în tratamentul lor marijuana. Fetița s-a îmbolnăvit de o formă agresivă de leucemie.
Cumplita boală i-a fost descoperită întâmplător de către medici, în urma unei radiografii pulmonare pe care specialiștii i-au făcut-o când credea că se îmbolnăvise de pneumonie. Radiografia arăta o masă de celule de sânge în zona plămânilor.

Verdictul a venit ca o lovitură de trăsnet asupra familiei fetiței. Medicii i-au comunicat mamei ei, Erin Purchase, că Mykayla suferă de leucemie limfoblastică acută. Au început să îi facă ședințe de chimioterapie, care nu au dat însă rezultatele scontate.
În schimb, i-au provocat efecte secundare devastatoare. După zece zile de chimioterapie, mai precis, din iulie 2012, timp în care fetița se simțise din ce în ce mai rău și slăbise enorm, mama ei a început să îi dea doze de canabis, în fiecare zi, pentru a-i ușura suferința. Mykayla lua zilnic până la 2 grame de ulei de canabis pur, în capsule. Medicii au fost uimiți de rezultatele pe care le-a obținut fetița în scurt timp după ce mama ei i-a administrat uleiul.

https://i.postimg.cc/LXmSK8t4/Mykayla-Comstock-Weed-Depot.jpg

Erin nu a putut să refuze însă tratamentul convențional - chimioterapia - în ciuda toxicității acestuia, pentru că risca să fie adusă în fața justitiei și acuzată că nu a acționat în interesul copilului. Erin, care este ea însăși pe lista pacienților din Oregon autorizați să ia marijuana medicinală,  pentru a-și trata boala de rinichi de care suferă, a reușit să obțină aprobare de la autoritățile sanitare federale și pentru Mykayla.
"Am știut că am făcut 100% cea mai bună decizie când i-am administrat fiicei mele canabis. Acum este ca oricare alt copil de vârsta ei, nici nu ți-ai putea da seama că a fost atât de bolnavă", a povestit Erin, citată de tabloidul The Sun.

https://i.postimg.cc/y6rMnPb8/Mykayla-Comstock.jpg