Institutul Oncologic recunoaște rolul canabisului
în distrugerea celulelor canceroase

http://i67.tinypic.com/308fonm.jpg

În Statele Unite, cancerul omoară anual 600,000 de oameni. Peste 1.6 milioane de americani vor fi diagnosticați chiar în acest an. În ultimul deceniu s-au investit multe resurse și mult timp pentru descoperirea unui tratament. Totuși, din cauza stigmei asupra marijuanei, această plantă miraculoasă nu a fost privită ca un potențial tratament (sau cel puțin ca un element cheie al unui tratament) de caătre guvern și cercetători pentru foarte mult timp.

Momentul recunoașterii

În august 2015, Institutul Oncologic National a publicat pe propriul website un raport care spune că “Marijuana omoară cancerul”. Da, ați auzit bine – marijuana omoară cancerul.
Cunoaștem beneficiile canabisului folosit în scopuri medicinale, pentru ameliorarea simptomelor multor boli cronice. De fapt, marijuana a fost folosită în scop medicinal de peste 3000 de ani.
Potențialele beneficii ale canabisului medicinal pentru bolnavii de cancer (sau alte boli cronice), includ:

• Efecte anti-greață
• Pofta de mâncare
• Ameliorarea durerilor
• Îmbunătățirea somnului

Așadar, cum omoară canabisul celulele canceroase?
Există 21 de compuși chimici în marijuana numiți canabinoizi. Acești canabinoizi activează receptori specifici din corpul uman pentru a produce efecte farmacologice în sistemul nervos central și în sistemul imunitar. Acestea sunt modificările fiziologice și biochimice din organism, produse de un medicament în concentrație terapeutică.

THC (delta-9-tetrahydrocannabinol) este principalul ingredient psihoactiv găsit în marijuana. În orice caz, există și alți compuși cum sunt cannabinol (CBN), cannabidiol (CBD), cannabichromene (CBC), cannabigerol (CBG), tetrahydrocannabivarin(THCv) și delta-8-THC care pot avea efecte terapeutice. Spre exemplu, sunt cunoscute efectele analigezic și anti-inflamator al CBD, acesta neproducând și efectul de high.

Pe durata unui studiu de 2 ani, diferite doze de THC le-au fost administrate unor grupuri de șoareci. Au fost de asemenea testate diferite varietăți de celule canceroase.

Ce s-a descoperit:
• Canabinoizii pot reduce dezvoltarea turmorilor prin distrugerea celulelor canceroase, blocarea creșterii celulelor și blocarea vaselor de sânge necesare pentru creșterea tumorilor.
• Testele pe animale au arătat că canabinoizii ar putea fi capabili să omoare celulele canceroase, protejând în același timp celulele sănătoase.
• Canabinoizii ar putea proteja colonul împotriva inflamațiilor și reduce riscul cancerului de colon sau chiar ar putea ajuta în tratarea cancerului de colon.
• Un studiu de laborator a arătat că în cazul cancerului de ficat, THC-ul ajută la deteriorarea sau chiar distrugerea celulelor canceroase.
• Același studiu a arătat că THC-ul are efecte anti-tumoare în cazul cancerelor de ficat.
• CBD-ul poate îmbunătăți eficacitatea chimioterapiei

Vestea bună este că se muncește în această direcție și subiectul câștigă teren printre cercetători.

Sursa: Institutul Oncologic Național (SUA)
http://i65.tinypic.com/mtxyt.jpg