Indica și Sativa reprezintă două tipuri importante de plante de canabis, care se pot combina între ele pentru a crea tulpini hibride. Fiecare tulpină își are propria înlănțuire de efecte asupra corpului uman și a minții, rezultând o gamă largă de efecte medicinale benefice.
Plantele de tip Indica, de obicei crește scundă și bogată, comparativ cu plantele de tip Sativa care cresc înalte și sărace în crengi. Plantele Indica se potrivesc mai bine cultivării lor în interior, datorită creșterii lor de dimensiuni mici, iar plantele Sativa se potrivesc mai bine creșterii exterioare, unele tulpini pot atinge în înalțime peste 2m.

Starea psihică pe care o produce inhalarea unui mugur de Indica, este o stare fizică de relaxare a corpului, provoacă somnolență și asigură un sentiment de profundă relaxare comparativ cu starea psihică a Sativei, care este recunoscută pentru stări de energie și bună dispoziție.

Tulpinile de canabis diferă de la tulpini pure de Sativa la tulpini pure de Indica și tulpini hibride, constând într-o combinație de Indica cu Sativa (x% indica-x% sativa). Pentru că fructele de Sativa și Indica au efecte și beneficii medicale foarte diferite, anumite tulpini se pot adresa vindecării unor boli specifice. Tulpinile cu o dominanță de indica au tendința de-a avea miros dulce sau acru al mugurilor (ex Kush, OG Kush), oferind o stare de relaxare puternică psihică și a corpului care ajută în tratarea anxietății generale, dureri ale corpului și a insomniilor.

http://i64.tinypic.com/p3r5f.png

Se poate vedea în fotografiile de mai sus că plantele de tip Sativa tind să fie mult mai mari, în timp ce plantele de tip Indica sunt mai scunde și mai bogate.

Avantajele plantei de tip Indica:

1. ameliorează durerea corpului
2. relaxează mușchii
3. eliberează spasmele și reduce atacurile epileptice
4. eliberează durerile de cap și migrenele
5. eliberează anxietatea și stresul

Avantejele plantei de tip Sativa:

1. sentimente de bine și relaxare
2. bună dispoziție și gândiri pozitive
3. stimulează și energizează
4. sporește atenția și creativitatea
5. luptă împotriva depresiei

http://i65.tinypic.com/14ob2h2.jpg