Cânepa are o fibră de calitate mult superioară celei produse din lemn. Mult mai puține chimicale sunt necesare pentru a fabrica hârtia din cânepă, decât hârtia produsă din lemn. Unui copac îi ia zeci de ani de zile pentru a ajunge la maturitate, pe când cânepei îi este destul un singur sezon.
Iată câteva din întrebuințările pe care cânepa le-ar putea aduce omenirii:

http://i66.tinypic.com/s5cqch.jpg  http://i68.tinypic.com/zwhi75.jpg

1) Toate materialele din plastic ar trebui realizate din ulei de sămânță de cânepă. Materialele plastice din cânepă sunt biodegradabile. De-a lungul vieții lor, ele se descompun și nu fac rau mediului înconjurător. În schimb, materialele plastice făcute din petrol ruinează natura; ele nu sunt biodegradabile și fac mare rău planetei. Materialele plastice făcute din cânepă nu vor distruge ape așa cum au facut DuPont sau alte corporații.

2) Din cânepă se pot face medicamente. Să nu uităm că în trecut, Asociația Medicală Americană sprijinea tratamentele pe baza de cânepă și canabis, care sunt mult mai naturale și mai puțin nocive pentru organismul uman, decât medicamentele care se bazează pe compuși petrochimici.
Cânepa ajută la lărgirea arterelor, astfel încât sângele să poată circula mai bine. De asemenea, cânepa conține un procent mic de THC, un agent activ, care ajută în bolile de astm și glaucom.

3) Cânepa poate ajuta la combaterea foametei în lume. O mulțime de produse alimentare pot fi făcute din cânepă. Semințele de cânepă conțin proteine naturale în cantități mari. De asemenea, ele conțin doi acizi grași esențiali care ajută curățarea trupului de colesterol. Acești acizi grași nu pot fi găsiti în altă parte în natură.

4) Din cânepă se pot face haine durabile. Hainele realizate din cânepă sunt extrem de durabile de-a lungul timpului. Dar în anumite state din SUA ca de exemplu în Kentucky, s-a ajuns la măsuri extreme, ca de exemplu, purtarea hainelor făcute din cânepă fiind considerată o infracțiune. Vă imaginați cum ar fi să fiți arestat pe stradă pentru că purtați blugi din cânepă?