Marijuana pentru melancolie
Canabisul poate ameliora anxieatea și depresia

Renunță la Prozac și la Xanax – marijuana ar putea fi tot ceea ce este nevoie pentru a trata indivizii suferind de anxietate sau depresie. Iubitorii Mariei știu de multi ani că fumatul este una dintre cele mai bune metode de a face o existență mizerabilă tolerabilă, dar noi cercetări arată că compușii responsabili de mirosul marijuanei ar putea fi un remediu eficient pentru oamenii aflați sub imperiul unor disfuncții sociale.

Studiul publicat într-un număr al revistei Physiology & Behavior prezintă cum beta-cariofilena (BCP), un terpen găsit în uleiurile esențiale din canabis care contribuie la aroma specifică plantei, acționează asemenea unui canabinoid asupra receptorului CB2 din creier, astfel îmbunătățind starea de sănătate fără a produce efectul de high.

Cercetătorii de la Universitatea Emiratelor Arabe Unite din Al Ain sunt de părere că beta-cariofilena, care se găsește de asemenea în condimentele obișnuite cum ar fi rozmarinul și piperul negru, poate fi folosită pentru a lupta împotriva anxietății și depresiei.

http://i66.tinypic.com/2eq6usy.jpg

„Acest studiu a demonstrat efectul anxiolitic și anti-depresiv a beta-cariofilenei și a mecanismului sau subsidiar asupra receptorului CB2 la rozătoareˮ, scriu autorii studiului. „Rezultatele susțin de asemenea implicarea receptorului CB2 în reglarea comportamentului emoțional și sugerează că acest receptor ar putea fi o țintă terapeutică pentru tratarea anxietății și a depresiei.ˮ 

Studiile trecute susțin ultimele descoperiri ale acestei echipe. Cercetători germani au descoperit că beta-cariofilena este un canabinoid care se atașează de receptorul CB2. Această descoperire a fost importantă deoarece oferea răspunsuri efortului științific de a crea un canabinoid care ar putea fi folosit în tratarea unei game largi de boli fără a produce efectul de drogare. Cât de convenabil este ca beta-cariofilena este numitorul comun în cele mai multe alimente... și în marijuana.   

Cercetătorii sunt de părere că din cauza beta-cariofilenei utilizatorii de marijuana invoca drept motiv principal de consum al plantei eliberarea de anxietate și depresie. De altfel, rapoartele ediției din 2013 a Trends in Pharmacological Sciences indicau că „studiile epistemologice indica cel mai des întâlnit motiv auto-enunțat pentru consumul de canabis ca fiind acela al abilității acestuia de a reduce senzațiile de stres, tensiune și anxietate.ˮ