Cercetătorii din Germania au aflat că sistemul cannabinoid al creierului  este perfect capabil să repare celulele afectate, dar și să declanșeze producția de noi celule în creier, informează „Natural News“
.
Gary Wenk, profesor de neuroștiință, imunologie și genetică medicală, de la Ohio State University, care a ajutat în elaborarea studiului, declară: „Am încercat să găsesc un drog care să reducă inflamarea creierului și să restabilească funcțiile cognitive la șoareci de peste 25 de ani. Canabinoizii reprezintă prima și singura clasă de droguri care a fost vreodată eficientă“.

http://i66.tinypic.com/23u311l.png

„Cred că percepția despre acest drog se schimbă, iar pe viitor oamenii vor fi mai puțin temători“, adaugă acesta, menționând că Marijuana încă este privită în mod negativ de multe persoane.
Încă de când cercetătorii au descoperit existența unor sisteme de recepție canabinoide în creierele șoarecilor în anul 1988, ei și-au format treptat o viziune despre cum funcționează tot sistemul și despre cum canabinoizii pot ajuta în prevenirea unor boli cronice.

„Canabisul trimite un semnal de la nervul postsinaptic la nervul presinaptic, lucru care nu s-a mai auzit în chimia neurală“, explică William Courtney, fondatorul „Cannabis International Foundation“.
„Fitocanabinoizii din această plantă mimează sistemul regulator a fiziologiei celulare“, menționează Courtney.