Canabisul poate ajuta la îmbunătățirea memoriei și la combaterea bolii Alzheimer

Cercetătorii au descoperit că cei care consuma canabis își "păstrează memoria tânără" contrar opiniilor conform cărora drogul ar afecta memoria. O echipa de la Universitatea de Stat din Ohio au descoperit că anumite elemente din canabis fac bine creierului pe măsură ce acesta îmbătrânește, prin reducerea inflamărilor și chiar prin stimularea formării de noi celule.
Cercetătorii au sugerat că dezvoltarea unui medicament legal cu proprietăți similare cu cele ale canabisului ar putea ajuta la prevenirea sau întârzierea bolii Alzheimer. Cu toate că nu se cunoaște exact ce cauzează Alzheimer, se presupune că inflamările cronice ale creierului contribuie la pierderea memoriei.

"Ar putea cei care fumează canabis să prevină boala Alzheimer, dacă au avut-o și alți membri ai familiei? Noi nu spunem asta, dar este foarte posibil să funcționeze", a declarat Gary Wenk, profesor de psihologie la Ohio State University, și cel care a condus cercetările.

"Credem că o substanță legală care are aceleași proprietăți cu cele ale canabisului ar putea ajuta receptorii creierului și ar putea preveni pierderile de memorie care survin odată cu înaintarea în vârstă", a mai spus Gary Wenk.