Impactul consumului de Marijuana asupra glucozei, insulinei, și rezistenței la insulină în rândul adulților

Fundal
Există date limitate cu privire la relația dintre canabinoizi și a proceselor metabolice. Studiile epidemiologice au constatat rate de prevalență mai mici de obezitate și diabet zaharat la utilizatorii de marijuana, comparativ cu persoanele care nu au utilizat niciodată marijuana, sugerând o relație între canabinoizi și a proceselor metabolice periferice. Până în prezent, nici un studiu nu a investigat relația dintre consumul de marijuana și tratamentul cu insulină, glucoză și rezistența la insulină.

Metode
Am inclus 4657 bărbați adulți și femei, de la Agenția Națională de Sănătate și Nutriție ancheta de examinare între 2005 și 2010. Utilizarea de marijuana a fost evaluată de auto-raport într-o cameră privată. Nivelurile de insulină și glucoză au fost măsurate prin probe de sânge după un post de 9 ore, iar evaluarea homeostaziei de rezistență la insulină (HOMA-IR) a fost calculată pentru a evalua rezistența la insulină. Asociațiile au fost estimate folosind regresie liniara multiplă, reprezentând proiectare studiu și ajustarea pentru cazuri potențiale.

Rezultate
Dintre participanții la eșantionul nostru de studiu, 579 au fost utilizatori de marijuana curente și 1975 au fost utilizatori din trecut. La modelele multivariabile ajustate, utilizarea de marijuana curent a fost asociat cu niveluri de 16% mai mici de insulină (95% interval de încredere [CI], -26, -6), și 17% mai mici HOMA-IR (CI, -27, -6 95%) . Am găsit asociații semnificative între consumul de marijuana și circumferința taliei mai mici. Printre utilizatorii actuali, nu am găsit nici o semnificație, răspuns doză.

Concluzii
Am constatat că utilizarea de marijuana a fost asociată cu niveluri mai scăzute de insulină post și HOMA-IR, și circumferința taliei mici.