Hepatita C este o boală virală a ficatului care afectează estimativ patru milioane de americani. Hepatita cronică este în mod normal asociată cu oboseala, depresia, durerea încheieturilor, insuficiență hepatică, inclusiv ciroza și cancerul de ficat.

Pacienții diagnosticați cu hepatita C raportează în mod frecvent atât folosirea canabisului pentru tratarea simptomelor bolii cât și greața asociată cu terapia antivirală. Un studiu observațional al anchetatorilor de la Universitatea din California în San Francisco au descoperit că pacienții cu hepatita C care au folosit canabis a fost mult mai probabil să adere regimului lor de tratament decât pacienții care nu l-au folosit. Cu toate acestea, nu este disponibil nici un studiu clinic care să evalueze uzul canabinoizilor pentru această indicație în literatura științifică.

Datele preclinice indică că sistemul endocanabinoid poate modera aspectele bolii cronice a ficatului și canabinoizii pot reduce inflamația la modelele experimentale de hepatită.
Cu toate acestea, alte revizuiri clinice au raportat o asociere pozitivă între uzul zilnic de canabis și progresia fibrozei hepatice (construirea excesivă a țesuturilor) și steatoza
(construire excesivă a grăsimii) la pacienții selectați cu hepatita C.

Drept rezultat, experții au opinii divergente în ceea ce privește uzul terapeutic al canabinoizilor pentru tratamentul hepatitei C. Scriind în Jurnalului European de Gastroenterologie, anchetatorii din Canada și Germania au concluzionat că, canabisul “beneficiile potențiale ale unei probabilități mai mari de succes a tratamentului (pentru pacienții cu hepatita C) sunt mai mari decât riscurile.” Prin contrast, alți experți descurajează uzul canabisului la pacienții cu hepatită cronică până nu sunt efectuate studii suplimentare.