Un subiect prea tabu, această discuție despre femeile gravide și canabis. Un „secret murdar” pentru femei, în special în primul trimestru chinuitor când canabisul poate scuti femeia însărcinată de greață și stres.

Femeile însărcinate din Jamaica folosesc canabis pentru a calma greața, precum și pentru a diminua stresul și depresia, de multe ori sub formă de ceai.
Un studiu efectuat în 1960 în Jamaica de către studenta Melanie Dreher arată că, canabisul nu are nici un efect negativ asupra mamei sau a copilului, dimpotrivă păreau să exceleze. În cazul alcoolului exista riscul de malformații congenitale și probleme de dezvoltare însă nu și de la canabis.

Cu toate că acest studiu nu a fost văzut bine de către autorități, Dreher nu a lăsat garda jos ci din contră a mers mai departe cu studiile până a ajuns Decan la Universitatea Rush cu grade de asistentă medicală, antropologie și filozofie, plus un doctorat în antropologie la Universitatea Columbia.

„Chiar dacă este ilegală, utilizarea canabisului în scopuri medicale o voi susține mereu, pentru că știu ce înseamnă acest pur tratament. Canabisul nu este dăunător mamei și nici a copilului nenăscut. Plus de asta, copii au fost supuși testelor pe perioada de până la cinci ani după naștere și nu s-a raportat nici măcar un singur caz de malformații sau boli. Copii sunt perfect sănătoși, cu o capacitate mintală și fizică normală”, încheie Dreher.