Atunci când suntem supărați sau triști, ne simțim de parcă am fi pe fundul oceanului fără pic de aer.

Este perfect normal să avem uneori starea de depresie datorită experiențelor nefericite. Pentru majoritatea persoanelor aceste sentimente de durere sufletească sau tristețe tind să se diminueze odată cu trecerea timpului. Totuși, dacă această  tristețe persistă mai mult de două săptămâni și dacă interferează cu activitățile cotidiene poate fi vorba de ceva mai serios decât o simplă tristețe. Persoanele depresive tind să se simtă neputincioase și fără speranță și se învinovățesc pentru că au aceste sentimente, care adesea ajung să le copleșească și să le extenueze cu presiunea lor. Această stare poate să le determine să nu mai participe la activitățile rutinei zilnice. Se pot izola de familie și prieteni.

Vindecarea nu e tocmai cuvântul potrivit pentru că, ca să te vindeci ai nevoie de o boală fizică. Nu este o boală. Cei care nu se ‘vindecă’, nu se vindecă din același motiv: nu-și schimbă modul de viață nici atitudinea față de această afecțiune. În unele cazuri anumite persoane care se simt prea slabe să înfrunte această problemă devin dependenți de antidepresive și atunci au două probleme, nu una. 

Există studii care ne aduc dovezi cum că toți cei care au fumat Marijuana, s-au ‘vindecat’ de depresia care începuse să le schimbe viața. Soiurile de tip Indica sunt recomandate pentru a îndepărta acea pată neagră care ne întunecă gândirea și modul de viață. Un joint înainte de culcare ne va ajuta să trecem peste aceste stări de depresie.